Söder, Helsingborg

”Jag är född och uppvuxen här i Helsingborg. När jag var ung var jag en duktig tävlingssimmare. De senaste åren har jag bott på de här korttidsboendena som finns här i stan. Det funkar väl sådär.

När jag inte är här, så bor jag ute på gatan. Det har jag gjort länge. Det är jävligast på vintern, men det finns platser att gå till då också. Ett par toaletter har värme i golvet och det har räddat livet på mig ibland. En riktigt jävlig vinter kunde jag höra hur träden föll i parken utanför och snön blåste fan in i mig in hela tiden. Kylan var brutal. Men den där toaletten klarade livhanken på mig och en kompis.

Ja, du vet. Jag har varit med ett tag. Jag är en ölgubbe, som jag brukar säga. Fast det blir för mycket av den varan, förstås. Alldeles för mycket. Drömmen är en egen lägenhet, men det ska funka också. Jag fattar ju det. Det var nära för ett tag sedan, men sedan fick jag veta att min dotter hade gått bort. Sedan dog min bror. Sedan dog morsan. Jag föll ner i hålet igen. Det var bara mörker och sorg och skit. Typiskt att det blev just när jag var på väg att få ett boende. Men det kommer kanske fler chanser.

Man tycker att de som bestämmer måste förstå att man kan drabbas av svårmod och skit när folk dör omkring en. Själen värker ju. Sorgen måste få ta sin tid och jag behöver ta hand om den. Men sedan är jag redo. Jag vill inte att de ger upp på mig.”

#fotografkristoffergranath #iwashere#helsingborgsstad #helsingborg #livetpågatan

LÄS MER OM PROJEKTET I WAS HERE

Conny Palmkvist är en svensk författare som brinner för litteratur & goda samarbeten. Anlitas som textspecialist & storyteller.