umea

”En bok om sorg, smärta och ensamhet, skriven med både absurd humor och stort allvar, en bok att ta till sitt hjärta.”
/ Ingalill Mosander, Aftonbladet

“Conny Palmkvist är på god väg att bli en stor berättare. Dialogen är briljant, den har något av Torgny Lindgrens sparsmakade absurdism i sig.
/ Svenska Dagbladet

”Att läsa Conny Palmkvist är en rening. Att få vara i hans sällskap hela vägen är en ynnest.”
/ Värmlands Folkblad

“Jag tror att Palmkvist håller på att muta in ett alldeles särskilt område i den svenska romanen. Det handlar om hans ovanliga känslighet för textens resonans, hans förmåga att avlyssna.” 
/ Göteborgs Posten

”En lysande debut – jag grät mig genom de sista 100 sidorna i boken.” 
/ Östersunds – Posten

”Det är så vardagligt, så litet, så outsägligt personligt att det blir stort och vackert. Ett kärleksmonument rest över en mamma, en medelålders kvinna, en individ i statistikens gråa massa.”
/ Helsingborgs Dagblad

”Det är en stark debutroman som Conny Palmkvist har skrivit. Osentimentalt men äkta.”
/ Dagbladet, Sundsvall

”Författarens egna ord tycks vara vägda på en gyllene våg. Språket är finstämt, innerligt och periodvis berusande poetiskt.”
/ Bleking Läns Tidning

”Hos Palmkvist däremot, skönjer man skimret direkt. Av ett slags kvardröjande stilleben över ensamhet och tomrum, vackra att betrakta, vemodiga, svåra, hoppfulla. Formade av ord som också vill försona – ord finns ju för allt.”
/ Östgöta Correspondenten

”Det här är en i allra högsta grad uppriktig och stark debut. Läs den.” 
/ Industrifacket

”Håll inte tillbaka kärleken, William Holden” är en suggestiv och långsamt spännande roman fylld med både ömhet och kärlek i det hårda livet.”
/ Helsingborgs Dagblad

“Stilla som döden – Conny Palmkvists lågmälda gestaltning når en nästan outhärdlig närhet.” 
/ Tidningen Kulturen

”Conny Palmkvist är en god berättare med väl vässad penna och välutvecklat sinne för detaljer och slagkraftiga formuleringar.”
/ Dalademokraten

”Det är så starkt att skriva det här och det är verkligen den vackraste kärleksförklaring jag någonsin läst.”
/ Västerviks-Tidningen

”Jag längtar redan efter en till Palmkvistroman.”
/ Uppsala nya Tidning

”Hon möter fasorna med öppen blick och beskrivningen av det som sker är både osentimental och djupt gripande. Kontrasten mellan författarens poetiska, bildrika språk och den brutala handlingen känns nästan oanständig. Kan man skriva så vackert om något så fasansfullt? Veras unga röst blir ett starkt och viktigt vittnesbörd om en del av vår historia.” Betyg 4 av 5   / Tidningen MåBra

”Djupt lyriska partier, ibland också närmast aforistiska ordfogningar, varvas med grymma barndomsupplevelser. Närhet blandas med avstånd. Vänskap med främlingskap.”
/ Hällekis-Kuriren

”En alldeles underbar bok. Conny Palmkvists språk är så vackert. Det är skenbart enkelt, men det är genomlyst. Det går inte att ta bort ett ord, inte rucka på ett komma. Läs den! Läs den!
Betyg 4/5
/ Yukiko Duke, Gomorron Sverige (SvT)

”Det är en ömsint och kärleksfull och bottenlöst förtvivlad skildring som är värd alla läsare den kan få.”/ Svenska Dagbladet

”Författaren kommer otroligt nära tonårspojkens liv och uttryck, vilket berör på djupet.”
/ Norra Västerbotten

Författarens stilistiska kristallskärpa och gripande vittnesmål är en mycket stark och omtumlande berättelse.” 
/ Vestmanlands Läns Tidning

”När jag senare lagt ifrån mig boken känner jag mig nästan renad. Ett riktigt stålbad, det bästa jag läst om döden.” 
/ Tidningen Leva

”En mycket fin bok för anhöriga och andra som vill förstå hur döden påverkar oss som blir kvar.”
/ Damernas Värld

”Hej då, allihopa, är en gripande bok som kommer att dröja kvar länge.”
/ Hudiksvalls Tidning

”De flyende skyldiga är en i många avseenden gåtfull, men inte svårtillgänglig, text. Eller, om man så vill, introvert, svältande, avmänskligad – och därför starkt berörande.
/
 Göteborgs-Posten

”Jag är imponerad av författaren Conny Palmkvist, som talar inifrån Vera med en nästan skrämmande självsäkerhet och tonträff. Han lyckas göra en egensinnig skildring av Förintelsen, med en röst som känns autentisk. En röst som beskriver lidandet inifrån – förvirrad, dövad av smärta, saklig, torr och poetisk. Men aldrig gråtmild eller moraliserande.”
Helsingborgs Dagblad

”Palmkvists bok är välskriven och gripande. Boken är fylld av hjärta och språket vackert flytande. En bok att rekommendera.”
/ BTJ

”Med Två hus i slutet av en väg har Conny Palmkvist höjt sin litterära röst, sprungen ur vår regionala verklighet. Det är en röst jag gärna lyssnar till. Den är ambitiös och välljudande. Det är vackert och sorgligt.”
/ Helsingborgs Dagblad

”Bokens språk är lättflytande, poetiskt och fragmentariskt men beskriver på ett smärtsamt tydligt sätt hur människan förändras när man tvingas leva i fångenskap, i ständig hunger och förlamande trötthet. Hur kroppens funktioner påverkas av svält, hårt arbete, smittor, kyla osv.”
/ pocketblogg.se

”Jag begriper inte hur en medelålders svensk man kan berätta så otroligt inkännande om såväl förhållandena i lägret som hur en ung tjej tänker och känner.”
/ pocketblogg.se

”De flyende skyldiga är en otäck men välskriven mörk saga från en inte alltför avlägsen tid i vår historia.”
/
 Kulturbloggen

”Starkt och fängslande. En bok som var svår att lägga ifrån sig.” Betyg 4 av 5
/
 Jennies boklista

”Detta är en finstämd berättelse om kärleken mellan far och son och hoppet som aldrig lämnar människan. Det är i grunden en realistisk berättelse, men inslagen av William Holdens visdomsord ger historien en drömlik känsla. Denna författarens femte bok är en mycket läsvärd historia som lämnar läsaren varm om hjärtat.”
/ Bibliotekstjänst (BTJ)

”I Conny Palmkvists klara prosa handlar det om orden, de väl avväga, de utsagda, de berättande, om hur vi tolkar verkligheten och alla dess försåtliga skikt och sidospår, vad den säger oss att se när vi ser den.
/ Tidningen Kulturen

”Håll inte tillbaka kärleken, William Holden är mycket välskriven och stämningsfull, vacker och melankolisk.”
/ Tidningen Kullaliv

”Stilsäkert och vackert blandas verklighet och fantasi ihop hos det berättande jaget Gustav. Det är mörker och ljus, hat och kärlek, ensamhet och längtan. Och genom allt löper tråden om berättelsens kraft.”
/ Kristianstadbladet

”Conny Palmkvists språk är vackert och lite gammeldags. Det är en fängslande och fantasifull berättelse med ett oväntat slut. Om ingen har köpt filmrättigheterna ännu så händer det nog vilken sekund som helst.”
/ VeckoRevyn

”Mitt i den bottenfrusna förtvivlan som gestaltas utstrålar Conny Palmkvists roman ett slags vresig optimism.”
/ Göteborgs Posten

”Tyckte ni om Conny Palmkvist första bok Hej då, allihopa kommer ni att älska den här.”
Betyg 4/5
/ Plaza Kvinna